HVB Rhen

HVB Rhen är ett hem med familjelik atmosfär som är belägen i centrala Vårby (Huddinge) med närhet till olika faciliteter och goda kommunikationer. Närheten till grund- och gymnasieskola gör hemmet attraktiv då vi har ett nära samarbete och samverkan med skolorna i närområdet. HVB Rhen är försedd med en stor innergård som är utmärkt att grilla på och umgås sena sommarkvällar. Varje ungdom har ett eget rum med kodade lås och lokalen har två stycken gemensamhetsutrymmen. Hemmet är även anpassad för personer med funktionshinder.

Ungdomarnas rum är grundmöblerade och den placerade får vid inflyttning även möjlighet att inreda efter tycke och smak. Vi kan ta emot 8 pojkar i åldrarna 15 – 19 år med psykosocial problematik . Vi samarbetar tätt med socialen, godman och psykolog för att kunna ge pojkarna en så trygg miljö som möjligt. Huset är bemannad dygnet runt med utbildad personal för målgruppen och har även stor erfarenhet av ungdomar med annan etnisk bakgrund.  Vi erbjuder ett tryggt ställe där den placerade får hjälp med att hitta en fungerande vardag med fokus på ADL-träning, vardagsrutiner, en aktiv fritid och ett fungerande socialt nätverk. Via vårt breda nätverk i organisationen kan vi ordna sysselsättning åt de ungdomar som önskar detta. Vi har även ett nära samarbete med skolor i området. Vi är behjälpliga med extra stöd i deras skolgång om det behövs.

Hemmet är belägen i natursköna områden med gångavstånd till både mindre skogsmiljö samt badplatser. I direkt närhet till HVB Rhen finns det buss och pendeltåg för att ta sig snabbt till centrala delar av Stockholm och dess närliggande kommuner.

Kontakt

Rachel Andersson

0707 16 98 26

rachel.andersson@aktivvard.se